ASO WĄTARSKI Włocławek czy ASO Jarzyński Ciechanów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boski121
    Classic
    • 2011
    • 9

Samiec w sprawie auta zastępczego wal do wypożyczalni, która daje Ci auto bezgotówkowo, a odzyskanie kasy od TU bierze na siebie. Zadzwoń, przedstaw swoją sytuację i podpowiedzą Ci co i jak.
    Ja przy swoim "zdarzeniu" wziąłem autko od FoxRent i jeździłem od momentu wstawienia do odbioru z warsztatu ok 2 mieś.

BTW. Życzę jak najlepszego finału sprawy.
    0
    Włocławek
    0%
    0
    Ciechanów
    0%
    0
  • DARO_83
    Classic
    • 2010
    • 20

W związku z zamknięciem Firmy AUTO-PORT w Płocku (eks SKODA ASO Płock)
    Proszę o oponie na temat n/w salonów i domniemanych ASO serwisów.

Autoryzywany Dealer Skoda - WĄTARSKI Sp. z o. o.
    ul. Toruńska 169,
    87-800 Włocławek,

czy

Jarzyński-Auto Serwis
    ul. Kasprzaka 5
    06-400 Ciechanów

1. Proszę o podanie jakości obsługi serwisowej według własnych odczuć osób które serwisują tam swoje SKODY.
    2. Jeżeli wykonywaliście przegląd po 15 000 km z olejem Long Life to jakie były koszty rzeczywiste. (SKODA OCTAVIA 2FL 2010 silnik 1.8TSI_160KM)
    3. Czy były jakieś akcje o "testowaniu możliwości aut klientów przez serwisantów" (Znajomy oddał auto na przegląd po czym otrzymał informacje o nie przejściu testów jezdnych - sprawa zakończyła się w sądzie)
    4. Wasza sugestia odnośnie wyboru. Które mniejsze zło byście wybrali. :twisted: Kliknij Ankietę

Dzięki z góry i Szerokości
    O2 1.8 TSI 2010

Komentarz

• wicher12
      Ambiente
      • 2008
      • 193

Mogę ci polecić Jarzyński-Auto Serwis, tam kupowałem samochód. Byłem na jednym przeglądzie u nich i mogę powiedzieć ze wszystko ok. Z cenami to już musisz się umawiać indywidualnie i OCP ma tam zniżkę.

Komentarz

• dero
        Drive
        • 2008
        • 53

Osobiście odradzam serwisowanie u Jarzyńskiego, jak mogą starają się naciągnąć klienta na dodatkowe koszta. Świeży przykład: w piątek 25 marca z ciekawości i chwili wolnego czasu byłem u nich w ramach akcji promocyjnej - przegląd wiosenny za 1 zł. Sprawdzili 11 punktów odpowiadających za bezpieczeństwo w aucie, m.in. światła, układ hamulcowy, opony, akumulator, układ kierowniczy. "Fachowcy" stwierdzili: 1) złe ustawienie świateł (tydzień przed wizytą byłem na podbiciu dowodu w Okręgowej Stacji Kontroli Seata w Ciechanowie gdzie światła były ustawiane o czym z przekory nie wspomniałem :diabelski_usmiech ), oczywiście w Skodzie proponowali ustawienie za 20 zł 8) ; 2) akumulator kwalifikowany do wymiany bo w ponad 50% nie sprawny (nówka Centra Futura 77 Ah zakupiona w listopadzie - tego samego dnia podjechałem do sklepu z paragonem i gwarancją w mocnym postanowieniu opierdzielenia sprzedawcy, po badaniu sprawności u sprzedawcy okazało się że aku jest w 100 % sprawny); 3) pasek osprzętu również kwalifikuje się do wymiany (kurwica mnie w tym momencie strzeliła bo niecały rok temu wymieniałem razem z rozrządem, ale może jakiś wadliwy się trafił - podjechałem do znajomego mechanika i okazało się, że pasek jest w jak najlepszym porządku).
        Reasumując - w serwisie naciągają jak mogą na tym, co trudno jest sprawdzić "gołym okiem". O cenach z kosmosu nie wspominając, co chyba jest cechą wszystkich ASO (żeby nie być gołosłownym: sezonowa wymiana oleju z filtrem oleju + filtr powietrza + filtr kabinowy w Jarzyńskim 680 zł; identyczna wymiana w Achtelu w Ciechanowie - 290 zł
        WCI

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez dero
          Osobiście odradzam serwisowanie u Jarzyńskiego, jak mogą starają się naciągnąć klienta na dodatkowe koszta. [...] O cenach z kosmosu nie wspominając, co chyba jest cechą wszystkich ASO (żeby nie być gołosłownym: sezonowa wymiana oleju z filtrem oleju + filtr powietrza + filtr kabinowy w Jarzyńskim 680 zł; identyczna wymiana w Achtelu w Ciechanowie - 290 zł
          Zgadzam się w pełni. Wszystkie ASO mają "fachowców" granatem oderwanych od ... na pewno nie od aut Do tego doliczają ceny takie, że czapka spada sama z głowy Dlatego ja serwisując swoje pierwsze autko (O1) już po 3-cim przeglądzie postanowiłem machnąć ręką na gwarancję i olej wymieniałem gdzie indziej (m.in. właśnie w Achtelu). Ale nie mogę złego słowa powiedzieć o Jarzyńskim - bardzo dobra obsługa, a że drogo... w którym serwisie nie jest drogo???
          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• olejek
            Ambiente
            • 2006
            • 121

Serwisuję 3 autka u Wątarskiego i jestem zadowolony....

Mają super gościa od elektryki, naprawdę kuma o co biega, poza tym mają dobrych mechaników...

Jest na forum dużo wątków o ASO, nigdy nie miałem podobnych sytuacji.
            http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Zamieszczone przez dero
              Osobiście odradzam serwisowanie u Jarzyńskiego, jak mogą starają się naciągnąć klienta na dodatkowe koszta. Świeży przykład: w piątek 25 marca z ciekawości i chwili wolnego czasu byłem u nich w ramach akcji promocyjnej - przegląd wiosenny za 1 zł.
              No bo taka wlasnie jest idea przegladow "za 1 zl" - przeglad za darmo, a zarabiaja na usuwaniu "wykrytych" usterek

Komentarz

Pracuję...